MARKETING WOORDENBOEK

Social Media

unsplash-image

Social media is een uitdrukking die we tegenwoordig veel gebruiken, vaak om te beschrijven wat we posten op sites en apps zoals Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin en dergelijke. je kan dus afleiden dat social media online tools zijn waarop mensen met elkaar kunnen communiceren.

Maar als we de term gebruiken om een ​​site als Facebook te beschrijven, en ook een site als Wikipedia en zelfs een app als Tinder, dan begint het verwarrender te worden. Wat zijn social media eigenlijk precies?

De term is zo vaag dat het in feite kan worden gebruikt om bijna elke online tool of website op internet te beschrijven. Of kan het?

Sommige mensen hebben een meer beperkte kijk op social media, en stellen het vaak gelijk aan sociale netwerken (ook bekend als Facebook, Twitter, enz.). Andere mensen beschouwen blogs niet als onder de categorie social media.

Het lijkt alsof iedereen zijn eigen persoonlijke mening heeft over wat social media wel en niet is. Maar laten we dieper in het algemene concept duiken om een ​​duidelijker en nauwkeuriger begrip te krijgen.

unsplash-image
"Quality over quantity – Emails may best cost-efficient but it’s no excuse to not produce quality content to give to a targeted audience."

- Naam, functie

Wat is social media?

In plaats van de term te definiëren met behulp van een hoop saai jargon dat de zaken waarschijnlijk alleen maar ingewikkelder zou maken, is de beste manier om er een duidelijker begrip van te krijgen, het op te splitsen in eenvoudiger termen. Laten we om te beginnen elk woord afzonderlijk bekijken.

Het 'sociale' gedeelte: verwijst naar interactie met andere mensen door informatie met hen te delen en informatie van hen te ontvangen.

Het 'media'-gedeelte: verwijst naar een communicatie-instrument, zoals internet (terwijl tv, radio en kranten voorbeelden zijn van meer traditionele vormen van media).

Uit deze twee afzonderlijke termen kunnen we een basisdefinitie samenbrengen:

Social media zijn online communicatiemiddelen waarmee mensen met elkaar kunnen communiceren door informatie te delen en te consumeren.

Ja, het is een brede definitie, maar houd er rekening mee dat social media een zeer brede term is. Dit is waarschijnlijk zo specifiek als we kunnen krijgen zonder al te veel op een meer specifieke subcategorie van social media in te gaan.

Hoe kan ik Social Media inzetten voor mijn bedrijf?

MARKETING VIALEO KENNISBANK

Lees meer

Samen aan de slag om volle zalen te trekken?

Profielfoto-Leo-Jawar

Leo Jawar

Mailtje sturen kan naar leojawar@vialeo.nl
Liever bellen? +31 6 81416577

© ViaLeo 2020

Algemene voorwaarden

× Hoe kan ik je helpen?