MARKETING WOORDENBOEK

Adverteren

adverteren

Wat is adverteren?

Adverteren is communiceren met de (potentiële) gebruikers van een product of dienst. Advertenties zijn berichten die worden betaald door degenen die ze verzenden en zijn bedoeld om mensen die ze ontvangen te informeren of beïnvloeden.

display-advertising
"Als een product niet wordt geadverteerd, zal geen enkele klant te weten komen welke producten beschikbaar zijn en zal hij of zij het product niet kopen, zelfs niet als het product in hun voordeel is"

Er wordt overal geadverteerd, hoewel mensen zich er misschien niet van bewust zijn. In de wereld van vandaag gebruiken bedrijven alle mogelijke media om hun advertentie over te brengen. Ze doen dit via televisie, print (kranten, tijdschriften, tijdschriften enz.), Radio, pers, internet, directe verkoop, reclameborden, mailers, wedstrijden, sponsoring, posters, kleding, evenementen, kleuren, geluiden, beelden en zelfs mensen (aantekeningen) .

"Adverteren is communiceren met de (potentiële) gebruikers van een product of dienst."

De advertentie-industrie bestaat uit bedrijven die adverteren, bureaus die de advertenties maken, media die de advertenties dragen en een groot aantal mensen zoals copy-editors, visualizers, brandmanagers, onderzoekers, creatieve hoofden en ontwerpers. Een bedrijf dat voor zichzelf en / of zijn producten moet adverteren, schakelt een marketingbureau in. Het bedrijf informeert het bureau over het merk, de beeldtaal, de idealen en waarden erachter, de doelsegmenten enzovoort. De bureaus zetten de ideeën en concepten om om de visuals, tekst, lay-outs en thema's te creëren om met de gebruiker te communiceren. Na goedkeuring van de klant gaan de advertenties in de lucht, volgens de boekingen die zijn gedaan door de media inkoop van het bureau.

 

Hoe kan ik advertenties inzetten voor mijn bedrijf?

MARKETING VIALEO KENNISBANK

Lees meer

Samen aan de slag om volle zalen te trekken?

Profielfoto-Leo-Jawar

Leo Jawar

Mailtje sturen kan naar leojawar@vialeo.nl
Liever bellen? +31 6 81416577

© ViaLeo 2020

Algemene voorwaarden

× Hoe kan ik je helpen?