MARKETING WOORDENBOEK

Online marketing

Online-marketing

Wat is online marketing?

Onlinemarketing is marketing via internet in plaats van via de traditionele kanalen zoals tv, kranten, billboards etc. . Onlinemarketing omvat zoekmachinemarketing, banneradvertenties, e-mailmarketing, affiliate marketing, content marketing en social media marketing.

online-marketing-1
"Online marketing is belangrijk omdat het je helpt om meer gekwalificeerd verkeer te genereren. Je bereikt meer leads die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf"

Online marketing is een vaste waarde geworden in de marketingmix van de meeste bedrijven. En de online uitgaven voor bedrijven nemen toe. Volgens het Amerikaanse Digital Marketing Spending Report van Gartner bedroegen de uitgaven aan digitale marketing gemiddeld 50 procent van het marketingbudget in 2019 netwerken en digitale advertenties zijn de sleutel tot hun marketingsucces.

Doelstellingen van online marketing
Gemeenschappelijke doelstellingen van online marketing zijn onder meer:

  • Product- en naamsbekendheid vergroten
  • Verhogen van klantenwerving en -behoud
  • website traffic
  • Klantloyaliteit verbeteren
  • Een hogere ranking behalen in zoekmachines zoals Google
Volgens het Amerikaanse Digital Marketing Spending Report van Gartner bedroegen de uitgaven aan digitale marketing gemiddeld 50 procent van het marketingbudget.

Het komt erop neer dat alle bedrijven hun omzet willen vergroten. Dat doen ze door hun merk herkenbaar, online vindbaar en gemakkelijk koopbaar te maken. Online marketing ondersteunt al deze initiatieven en kan uiteindelijk inkomsten genereren. Bedrijven hebben een gerichte strategie nodig voor online campagnes. Om dat te doen, nemen ze verschillende tactieken op in hun plan.

Hoe kan ik online marketing inzetten voor mijn bedrijf?

MARKETING VIALEO KENNISBANK

Lees meer

Samen aan de slag om volle zalen te trekken?

Profielfoto-Leo-Jawar

Leo Jawar

Mailtje sturen kan naar leojawar@vialeo.nl
Liever bellen? +31 6 81416577

© ViaLeo 2020

Algemene voorwaarden

× Hoe kan ik je helpen?