MARKETING WOORDENBOEK

SEA

Search-Engine-Advertising-of-SEA

Wat is SEA?

Search Engine Advertising (kortweg: SEA), is een onderdeel van zoekmachinemarketing en daarmee een integraal onderdeel van online marketing. Zoekmachineadvertenties zijn een reeks betaalde advertenties die meestal worden weergegeven op de resultaatpagina's van zoekmachines zoals Google.

SEA-2
"Search engine advertising is geen kunst om een ​​product te verkopen. Het is een kunst om mensen het product dat u verkoopt te laten kopen."

Website-eigenaren vertrouwen tegenwoordig niet alleen op de organische resultaten van een zoekmachine om gebruikers en potentiële klanten te bereiken. Het is ook mogelijk om betaalde advertenties weer te geven die op pagina's met zoekresultaten kunnen worden weergegeven om te voldoen aan de zoekcriteria en gebruikerskenmerken. Hoewel organische zoekresultaten kunnen worden beïnvloed door technieken die worden beïnvloed door zoekmachineoptimalisatie ( SEO ) , worden betaalde advertenties geclassificeerd als zoekmachineadvertenties.

Om interactieve advertenties in zoekmachines te plaatsen, moeten website-exploitanten zich registreren bij een advertentienetwerk. Deze netwerken regelen de activering van dergelijke advertenties en regelen ook de prijsstelling, het ontwerp en de zichtbaarheid van de displays. Een van de meest populaire netwerken is Google AdWords.

"Een van de meest populaire netwerken is Google AdWords."

Bedrijven gebruiken deze advertenties om een ​​groter bereik voor hun website veilig te stellen, en daarmee een betere respons op de gewenste zoekwoorden. De advertenties worden geactiveerd wanneer gebruikersgegevens overeenkomen met de doelgroepgegevens die Google heeft verzameld. Om ervoor te zorgen dat de advertenties van een website-eigenaar waarschijnlijk overeenkomende gebruikers en potentiële klanten bereiken, plaatst Google de advertenties boven (en onder) de organische zoekresultaten, zodat ze duidelijk zichtbaar zijn.

Hoewel deze fragmenten als advertenties worden bestempeld, lijken ze erg op de organische zoekresultaten. De zoeker accepteert daarom zoekmachineadvertenties - en zal er eerder op klikken - ook al heeft deze een beperktere waarde.

Hoe kan ik SEA inzetten voor mijn bedrijf?

MARKETING VIALEO KENNISBANK

Lees meer

Samen aan de slag om volle zalen te trekken?

Profielfoto-Leo-Jawar

Leo Jawar

Mailtje sturen kan naar leojawar@vialeo.nl
Liever bellen? +31 6 81416577

© ViaLeo 2020

Algemene voorwaarden

× Hoe kan ik je helpen?